Een luchtdoop als omzetverhoger

Voor Sonneveld, grondstoffenleverancier voor bakkerijen, bedachten wij een actie die - vergeleken met wat in de bakkerswereld gebruikelijk is - op eenzame hoogte staat. Om de verkoop van haar halffabrikaten in de aanloop naar de voor deze branche zo cruciale decembermaand omhoog te stuwen, lanceerde Sonneveld onder het motto ‘Flying Bakers’ een najaarsactie. Met als premie voor de beste afnemers een heuse luchtdoop, waarbij de klant zijn deegroller ditmaal mocht verruilen voor een stuurknuppel. Al snel bleek dat maar liefst 300 bakkers uit België en Nederland boven het vereiste quotum uitkwamen en een gat in de lucht sprongen toen de uitnodiging voor dit avontuur op hun deurmat belandde. ‘Onvergetelijk’, luidde het commentaar van de deelnemers die hun wings en vliegbrevet voor één dag koesterden.


Uiteraard is het organiseren van een dergelijk evenement dat op drie verschillende dagen en twee vliegvelden plaats vond, geen sinecure. Maar de wijze waarop onder andere met veiligheidsaspecten werd omgegaan, wekte vertrouwen bij de deelnemers.


De vlucht zelf was een absoluut hoogtepunt en op de afsluitende barbecue werden alvast de sterke verhalen voor het thuisfront gesmeed. Vanzelfsprekend was er gezorgd voor een passend aandenken aan deze heroïsche dag.

Opdrachtgever
Sonneveld

Evenement
een dag zélf vliegen

Locatie
Vliegveld Teuge (NL) en Wevelgem Kortrijk (B)

Aantal genodigden
300 Belgische en Nederlandse 'Flying Bakers'

Aanpak
een spectaculaire actie als incentive. Het thema van een mini-vliegcursus met luchtdoop bleek goed gekozen en goed gecommuniceerd. De target van minimaal 100 te belonen deelnemers werd uiteindelijk drievoudig overschreden

Doel
verhoog de omzet van halffabrikaten voor bakkers